У Росії розроблять систему “відлову” пошукових сайтів та VPN-сервіси

У Росії розроблять систему “відлову” пошукових сайтів та VPN-сервіси

Укрінформ
Російський «Головний радіочастотний центр», підвідомчий Роскомнагляду, зробив замовлення на розробку автоматизованої системи контролю за блокуванням заборонених сайтів.

Замовлення розміщено на сайті держзакупівель РФ.

У параметрах замовлення повідомлено, що нова система повинна буде відслідковувати, як пошукові сайти, VPN-сервіси, проксі-сервери та анонімайзери виконують вимоги закону про блокування забороненої інформації. Зараз таку перевірку цілодобово проводять співробітники радіочастотного центру. Нова система дасть змогу скоротити час і трудовитрати співробітників, сказано в тексті закупівлі.

Початкова ціна контракту становить 25 мільйонів рублів. Підсумки закупівлі планують підбити 8 квітня. Система має з'явитися до грудня 2019 року.

Представник Роскомнагляду повідомив, що автоматизована система дасть змогу пошуковим системам, VPN й анонімайзерам отримувати список заборонених сайтів у тому вигляді, в якому вони його зможуть обробляти.

Читайте також: Путін підписав закони про покарання за "фейки в мережі" та "явну неповагу" до влади

Як відомо, з квітня 2018 року Роскомнагляд намагається заблокувати Telegram, обмеживши в Росії доступ до месенджера. 2019 року Роскомнагляд продовжив блокування проксі-серверів для Telegram, намагаючись заблокувати месенджер.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-