Путін підписав закони про покарання за

Путін підписав закони про покарання за "фейки в мережі" та "явну неповагу" до влади

Укрінформ
Президент Росії Володимир Путін підписав закони про заборону розповсюдження фейкових новин і переслідування за явні образи представників влади в ЗМІ та інтернеті, які було ухвалено Держдумою і затверджено Радою федерації РФ.

Документи опубліковано на офіційному порталі правової інформації РФ.

Перший закон, про заборону фейк-ньюс, передбачає штрафи для громадян від 30 тис. рублів (460 доларів) до 1,5 млн рублів (22,9 тис. доларів).

Інформація буде визнаватися такою, що підлягає блокуванню, якщо її поширення несе "загрозу заподіяння шкоди життю чи здоров'ю громадян, порушення громадського порядку, створення перешкод роботі систем стратегічно важливої ​​інфраструктури".

Другий закон, про "явну неповагу" до влади, передбачає штрафи від 30 до 100 тисяч рублів, повторне порушення загрожує арештом на строк до 15 діб або штрафом від 100 до 200 тисяч (третє і наступні правопорушення - від 200 до 300 тисяч).

Читайте також: Заступник голови Єврокомісії: Путін запропонував народові Росії "фаустову угоду"

Порушенням будуть вважатися матеріали, які "в непристойній формі" подають інформацію про суспільство, державу, державні символи (прапор, герб і гімн), Конституцію та органи державної влади (президент, парламент, уряд і суди). Роскомнагляд блокуватиме ці публікації в досудовому порядку за зверненням Генпрокуратури.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-