Еквадор відмовився коментувати можливу висилку Ассанжа

Еквадор відмовився коментувати можливу висилку Ассанжа

Укрінформ
МЗС Еквадору не стало коментувати інформацію ЗМІ про те, що незабаром засновника WikiLeaks Джуліана Ассанжа попросять залишити посольство латиноамериканської держави у Лондоні.  

Про це повідомляє El Comercio.

“WikiLeaks заявив у четвер, що його засновник Джуліан Ассанж у найближчі "години або дні" буде висланий з посольства Еквадору у Лондоні, інформація, яку МЗС південноамериканської країни назвало "безпідставними чутками" та ”образами”.Еквадор не коментує чутки та гіпотези ", - заявили у еквадорському МЗС.

WikiLeaks повідомив напередодні у Twitter, що "джерело високого рівня" серед посадовців еквадорської держави повідомило, що Ассанж буде "вигнаний" з посольства протягом найближчих "годин або днів" під приводом оприлюднення фотографій, відео та розмов президента Леніна Морено приватного характеру, що наявні у його мобільних пристроях. Велика Британія нібито погодила з Еквадором цей крок.

Як відомо, Джуліан Ассанж отримав притулок у посольстві Еквадору в Лондоні у 2012 році, тоді він переховувався від видачі Швеції за обвинуваченням у згвалтуванні. У 2017 році це розслідування припинили, але тепер йому загрожує арешт у Великій Британії та подальша видача США - там йому може загрожувати ув'язнення за оприлюднення сотень тисяч секретних урядових документів.

Читайте також: Фарбований нечупара: WikiLeaks розіслав ЗМІ фейкові факти про Ассанжа

Президент Еквадору Ленін Морено у липні 2018 року підтвердив, що його уряд веде переговори з британською владою про те, щоб Ассанж залишив посольство.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-