Усі держави НАТО погодилися збільшити видатки на оборону - Помпео

Усі держави НАТО погодилися збільшити видатки на оборону - Помпео

Укрінформ
Усі держави-члени НАТО погодилися з необхідністю збільшити видатки на спільну оборону та посилити протидію гібридним загрозам.

Про це заявив державний секретар США Майк Помпео по завершенні саміту глав МЗС країн НАТО, що пройшов у Вашингтоні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

“На саміті ми обговорили розподіл фінансових зобов’язань. Жоден альянс не може вижити без належних інвестицій від усіх партнерів. Наші союзники згодні із США у тому, що видатки треба збільшувати. Кожен із них”, - сказав Помпео.

Він наголосив, що протягом останніх трьох років сумарні витрати на оборону всіх членів НАТО суттєво збільшилися і пообіцяв продовження цього тренду.

“Я радий, що з 2016-го року союзники пообіцяли $41 млрд, і до кінця наступного року ця цифра зросте до $100 млрд. Це не маленька сума й гарно витрачені кошти. Держави можуть пишатися своїм внеском”, - зазначив держсекретар.

Читайте також: НАТО готується до світу без "ракетного договору" - Столтенберг

Він також повідомив, що з огляду на намагання Росії втрутитися у демократичні процеси інших держав, члени НАТО вирішили посилити захист від можливих гібридних дій.

“Зважаючи на атаки Росії на західні демократії, ми погодилися посилити нашу оборону проти гібридних воєнних дій, розробити нові стратегії їх стримування та визначити швидкі й ефективні способи реагування”, - сказав Помпео.

Він наголосив, що своїми діями Росія хоче розділити членів альянсу та ослабити їх. “Володимир Путін дотримується доктрини імперіалізму. Це стає очевидним із його вторгнення до Грузії та України, втручання у Сирії та Венесуелі. Він прагне розділити альянс та ослабити демократичну рішучість”, - констатував держсекретар.

Як повідомляв Укрінформ, 3-4 квітня у столиці США проходила міністерська зустріч країн-членів НАТО, приурочена до 70-річчя альянсу.  

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-