Німеччина не бачить підстав для скасування санкцій проти РФ

Німеччина не бачить підстав для скасування санкцій проти РФ

Укрінформ
Німеччина не бачить підстав для скасування санкцій Європейського Союзу стосовно Росії.
Про це сказав офіційний представник канцлера Німеччини Штеффен Зайберт в середу, 3 квітня, повідомляє DW.

На запитання, чи треба розглядати участь німецького міністра економіки Петера Альтмаєра в церемонії відкриття заводу зі збирання автомобілів Mercedes під Москвою як відхід Берліна від політики санкцій проти РФ, Зайберт коротко відповів: “Ні”.

"Санкції щодо Росії були запроваджені тому, що на це є причини. І санкції можуть бути скасовані, якщо відпадуть ці причини, які полягають в анексії Росією Криму, що суперечить міжнародному праву, в російській військовій дестабілізації ситуації на сході України та невиконанні положень Мінської угоди", - підкреслив Зайберт.

Читайте також: США готують санкції для п'яти російських банків

І поїздка до Росії міністра економіки ФРН нічого в підході Берліна не змінює, додав він.

Як сказала прес-секретар Альтмаєра Анніка Айнгорн, в участі міністра економіки в церемонії відкриття німецького підприємства за кордоном немає нічого екстраординарного. За її словами, це траплялося й раніше, адже під час закордонних поїздок він часто відвідує промислові підприємства.

Німецький автоконцерн Daimler AG 3 квітня відкрив у Підмосков'ї завод з виробництва автомобілів Mercedes. У церемонії взяли участь Альтмаєр, президент РФ Володимир Путін, голова правління Daimler AG Дітер Цетше тощо.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-