Греція та Північна Македонія активізують економічну співпрацю

Греція та Північна Македонія активізують економічну співпрацю

Укрінформ
Уряди Греції та Республіки Північна Македонія домовилися про створення Координаційного комітету з економічного співробітництва.

Про це заявив прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас у ході спільної прес-конференції з главою уряду Північної Македонії Зораном Заєвим, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

«Ми створили Координаційний комітет зі співпраці, який покликано стимулювати зусилля підприємців, захищати інвестиції та уникати подвійного оподаткування. Тим самим, ми створюємо міцну основу для економічного співробітництва», - сказав Ціпрас.

Читайте також: Прем'єри Греції та Північної Македонії вперше зустрілися - і зробили селфі

За його словами, зустріч у Скоп'є з прем'єром Північної Македонії, а також підписання низки меморандумів про співпрацю у транспортній, оборонній та інших сферах ознаменувала історичний крок уперед не тільки для Балкан, але і для всієї Європи.

Грецький прем'єр запевнив, що його країна надасть Північній Македонії всебічну підтримку у процесі вступу до ЄС і НАТО.

Читайте також: Єврокомісія у травні може запустити процес приєднання Північної Македонії та Албанії

Прем'єр-міністр Республіки Північна Македонія Зоран Заєв, у свою чергу, зазначив, що спільний з Грецією бізнес-форум, який відбувається у Скоп'є і в якому беруть участь понад 400 бізнесменів з обох країн, створить прекрасні можливості для зростання інвестицій, культурного та торгового обміну між двома державами.

Як повідомлялося, у вівторок, 2 квітня, прем'єр-міністр Греції Алексіс Ципрас перебуває з одноденним офіційним візитом у Скоп'є. Це перший за останні 40 років візит грецького прем'єра до цієї країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-