У президента Польщі кажуть, що не мають фаворита на українських виборах

У президента Польщі кажуть, що не мають фаворита на українських виборах

Укрінформ
Варшава не має свого фаворита у президентських виборах в Україні та підтримає будь-який демократичний вибір українського народу.

На цьому наголосив у понеділок, 1 квітня, міністр канцелярії президента Польщі Кшиштоф Щерський, інформує канцелярія президента РП.

“Ми, польські політики, а особливо тут, у президентському палаці, не маємо свого фаворита, оскільки не втручаємося в політичні рішення інших країн. Ми задоволені тим, що перший тур виборів в Україні є свідченням розвитку демократичних інституцій”, - заявив Щерський.

Він додав, що Польща пильно стежитиме за перебігом виборчої кампанії перед другим туром.

Читайте також: Українські вибори президента у фокусі зарубіжних ЗМІ

Польський міністр висловив сподівання, що Україна й надалі йтиме шляхом реформ і змін, які дадуть змогу Києву зближуватися з інституціями західного світу. За його словами, якщо демократія в Україні переможе, то незалежно від того, якими будуть результати виборів, це свідчитиме про збереження західного курсу, що дуже важливо до Польщі.

Щерський висловив думку, що на підставі результатів першого туру складно передбачити результати другого.

“Зараз розпочинається зовсім інша кампанія, зовсім інше політичне суперництво виключно між двома кандидатами. Відтак, це означатиме цілковиту реорганізацію електоратів і розподілу підтримки”, - підкреслив міністр канцелярії Польщі.

Читайте також: У Польщі на всіх дільницях переміг Зеленський

Він додав, що Польща активно слідкуватиме за розвитком ситуації.

Щерський констатував: незалежно від того, хто переможе у президентських виборах, якщо вони відбудуться за демократичними стандартами, то це буде успіхом України й черговим аргументом, щоб зближувати Україну із Заходом, що Польща робитиме і надалі.

Як відомо, ЦВК опрацювала вже понад 97% протоколів в електронному вигляді. За їх результатами, за Володимира Зеленського свої голоси віддали 30.24% виборців, а за чинного президента Петра Порошенка - 15.93%.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-