США готують нові санкції проти Росії через отруєння Скрипалів - Bloomberg

США готують нові санкції проти Росії через отруєння Скрипалів - Bloomberg

Укрінформ
Білий дім отримав на ухвалення пакет нових санкцій проти Росії, пов'язаних із застосуванням росіянами бойового газу типу "Новічок" у британському Солсбері.

Санкції можуть стосуватися фінансового сектору, повідомило в п'ятницю американське інформагентство Bloomberg із посиланням на два джерела, обізнані в ситуації.

"Білий дім отримав довгоочікуваний пакет нових санкцій проти Росії, який має на меті покарати Кремль за атаку із застосуванням нервово-паралітичного газу в 2018 році проти колишнього російського шпигуна у Великобританії", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що чиновники в Державному департаменті й Міністерстві фінансів США узгодили санкції й чекають на схвалення Білого дому, щоб оприлюднити їх.

Читайте також: США хочуть ввести нові санкції проти Росії через військових у Венесуелі

Як нагадало агентство, Сполучені Штати застосували перший раунд санкцій, пов'язаних із хіматакою в Солсбері, в серпні минулого року. У вересні Держдеп заявив, що планує запровадити фінансові обмеження в листопаді.

Наразі залишається незрозуміло, чому США досі не оголосили про нові санкції, а також як довго ще Білий дім їх переглядатиме.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-