Глава МЗС Іспанії пішов з ефіру DW, коли запитали про Каталонію

Глава МЗС Іспанії пішов з ефіру DW, коли запитали про Каталонію

Відео
Укрінформ
Міністр закордонних справ Іспанії Жозеп Боррель відмовився продовжувати інтерв’ю в ефірі німецького громадського мовника Deutsche Welle через запитання журналіста про каталонський конфлікт.
Про це повідомляє El Pais.

“Стоп, ви весь час брешете. [...] Зупиніть запис. Я не хочу продовжувати це”, - заявив Боррель під час інтерв'ю DW.

Інтерв’ю проходило в напруженій атмосфері від самого початку, коли журналіст почав питати, чому каталонські політики перебувають у в’язниці та чому в Іспанії не діє презумпція невинуватості.

Читайте також: Проти прем'єра Каталонії відкрили справу через сепаратистську символіку

Журналіст кілька разів повторював це ж запитання, міністр же наголосив на тому, що іспанські судді діють незалежно, а журналіст "нічого не знає про цю справу".

Незабаром після цього, на четвертій хвилині, міністр закордонних справ поставив ультиматум: «Якщо ви будете діяти так, ми зупиняємо це інтерв'ю. Ви мене розумієте? Ви не інтерв'юєте мене, ви мене допитуєте”.

На 11-й хвилині інтерв’ю міністр вже попросив припинити запис. "Досить, ви постійно брешете. Припиніть записувати, я не хочу це продовжувати", - сказав він, зняв мікрофон і вийшов.

Після цього інтерв’ю все ж продовжилося. Зокрема, зазначалося, що міністр повернувся у студію після консультацій з радниками.

Однак і після цього між ним та журналістом виникали напружені моменти у спілкуванні, зокрема, коли йшлося про Гібралтар.

На 26-й хвилині інтерв'ю закінчилося і міністр зазначив, що "наступного разу я був би вдячний, якби ви ставили менш дратівливі питання". Інтерв'юер відповів: "Я тут не для того, щоб ставити вам запитання, які ви хочете почути".

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-