Проти прем'єра Каталонії відкрили справу через сепаратистську символіку

Проти прем'єра Каталонії відкрили справу через сепаратистську символіку

Укрінформ
Прокуратура Каталонії розпочала розслідування через невиконання прем'єром Кімом Торрою вимоги Виборчої комісії Іспанії зняти з урядових будівель символіку із закликами до незалежності.

Про це інформує Reuters із посиланням на каталонську прокуратуру.

“Прокурор у північно-східному регіоні Каталонії заявив у середу, що проведе розслідування стосовно каталонського прем'єра Кіма Торри через непокору за те, що він не забезпечив зняття символіки за незалежність з регіональних урядових будівель”, - йдеться у повідомленні.

Раніше Центральна виборча комісія Іспанії наказала Торрі зняти символіку, яка була вивішена під час референдуму за незалежність Каталонії у 2017 році.

У відомстві вважають, що ці символи є політичною пропагандою напередодні дострокових парламентських виборів в Іспанії, які відбудуться 28 квітня.

Якщо Торру визнають винним у невиконанні наказу Виборчої комісії, йому загрожує покарання - від зняття з посади до двох років позбавлення волі.

Як повідомлялося, політична криза в Каталонії розпочалася 1 жовтня 2017 року, коли в регіоні відбувся заборонений владою Іспанії референдум щодо незалежності від Мадрида. За даними каталонської влади, понад 90 відсотків осіб, які взяли участь в референдумі, підтримали незалежність регіону.

Читайте також: У Мадриді почався суд над каталонськими сепаратистами

Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним, а згодом розпустив парламент і уряд Каталонії після того, як вони ухвалили декларацію про незалежність регіону.

Нині над кількома лідерами руху за незалежність триває суд, решта, зокрема екс-прем'єр Каталонії Карлос Пучдемон, втекли з країни.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-