У канадському Квебеку протестували водії таксі

У канадському Квебеку протестували водії таксі

Укрінформ
У канадській провінції Квебек 25 березня страйкували водії таксі.

Як повідомляє кореспондент Укрінформ, протести одночасно відбуваються щонайменше у чотирьох містах.

Зокрема, у Монреалі сотні водіїв таксі із самого ранку повільно пересуваються автомагістралями міста, суттєво сповільнюючи трафік. Багато автомобілів таксі також приїхали до аеропорту.

У передмісті Оттави, місті Гатіно, весь день не працюють усі чотири оператори таксі.

У Шербруку, в якому конкуренція таксі з боку Uber суттєво слабша, водії вирішили обмежити свій страйк двома годинами, аби не надто ускладнювати життя місцевим мешканцям.

Читайте також: У Польщі вчителі голодуватимуть - хочуть підвищення зарплат

Довгі й шумні колони таксистів також проїхали вулицями столиці провінції, міста Квебек-сіті. По обіді водії зібралися біля будівлі провінційного парламенту.

В усіх містах, де відбуваються страйки, служби таксі погодилися не припиняти обслуговування клієнтів із обмеженими фізичними можливостями, які мають відвідати лікаря.

Читайте також: Страйк диспетчерів у Брюсселі може спричинити затримку авіарейсів

Невдоволення таксистів викликали пропонована провінційним урядом дерегуляція транспортної галузі, що полегшить роботу компаній, подібних до Uber. Зокрема, влада пропонує відмовитися від дозволів на таксування, що в Квебеку можуть коштувати більше 100 тис. дол., зняти територіальні обмеження на роботу таксі та запровадити єдиний набір вимог для усіх операторів. Представники таксистів стверджують, що ці зміни зменшать їхні доходи, погіршать сервіс та призведуть до численних банкрутств.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-