Трамп назвав кінець розслідування Мюллера “гарним днем для Америки”

Трамп назвав кінець розслідування Мюллера “гарним днем для Америки”

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп вважає завершення "російського" розслідування спеціального прокурора Роберта Мюллера "гарним днем" для Сполучених Штатів.

Про це він написав у ніч проти понеділка у Twitter.

"Незалежно від ваших ідеологій або ваших прихильностей, це гарний день для Америки. За словами Роберта Мюллера, жоден американець не був у змові щодо співпраці з Росією в її спробах втручатися у вибори 2016 року, і це добре", - написав Трамп, пославшись на телеканал Fox news.

В іншому дописі глава Білого дому нагадав про висновки слідства стосовно того, що президентська кампанія Трампа не координувала зусилля з російським урядом "попри багаторазові пропозиції від осіб, пов'язаних з Росією, допомогти кампанії".

Читайте також: У Сенаті США підготують власний звіт щодо втручання РФ у вибори

Як повідомлялося, у неділю генеральний прокурор США Вільям Барр оприлюднив власний звіт за доповіддю спецпрокурора США Роберта Мюллера щодо підсумків майже дворічного розслідування фактів втручання Росії в президентські перегони. У звіті, зокрема, сказано, що розслідування Мюллера "не знайшло фактів, що кампанія Трампа або будь-хто, пов'язаний з нею, перебував у змові чи в координації з російським урядом в рамках активності РФ щодо втручання у вибори".

Водночас, спецпрокурор встановив принаймні два суттєві епізоди грубого втручання росіян. Перший стосувався активності "Агентства інтернет-досліджень", яке поширювало дезінформацію. Другий – успішні зусилля російського уряду щодо проведення операцій комп'ютерного зламу та поширення вкрадених листів у відкритому доступі на сайті WikiLeaks.

Крім того, офіс спецпрокурора дійшов висновку, що зібрані докази "не є достатніми для того, щоби стверджувати", що президент Дональд Трамп чинив обструкцію правосуддю в США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-