Рада Європи вимагатиме від Росії повернути уламки літака Качиньського

Рада Європи вимагатиме від Росії повернути уламки літака Качиньського

Укрінформ
Варшава очікує, що Рада Європи долучиться до тиску на Росію щодо повернення до Польщі уламків розбитого президентського Ту-154М.

На цьому під час прес-конференції у Варшаві заявили глава МЗС Польщі Яцек Чапутович та генсек Ради Європи Турбйорн Ягланд, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Польща розраховує на імплементацію резолюції Парламентської асамблеї Ради Європи щодо катастрофи польського державного Ту-154М, який розбився 10 квітня 2010 року під Смоленськом”, - заявив Чапутович.

У свою чергу Ягланд також підкреслив, що очікує на прийняття рішення у справі польського урядового літака.

“Якщо ми можемо докласти руку, щоб уламки літака повернулися до Польщі, то ми це зробимо. Це дуже важливо із суто людських міркувань ”,- наголосив Ягланд.

Читайте також: Смоленська катастрофа: Польща може завершити звіт без уламків літака

Чапутович також підкреслив, що всі країни, які входять до Ради Європи, мають шанувати її цінності. Він висловив занепокоєння тим, що Росія, яка є однією з основних країн РЄ, ставить під сумнів свої зобов’язання в рамках цієї організації і хоче з неї вийти.

Він висловив сподівання, що на форумах РЄ буде опрацьовано рішення, яке дасть можливість запобігти, аби 140 млн жителів РФ залишилися без доступу до Європейського суду з прав людини і системи прав людини Ради Європи.

Ягланд також висловив переконання, що потрібно уникнути виходу Росії з Ради Європи, що викликало б “потрясіння” в Європі.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-