Туск — про Brexit: ЄС готовий до найгіршого, але надія помирає останньою

Туск — про Brexit: ЄС готовий до найгіршого, але надія помирає останньою

Укрінформ
Євросоюз готовий до будь-якого розвитку подій довкола виходу Великої Британії з ЄС, включаючи і варіант відкликання британським урядом заявки на Brexit.

Про це заявив президент Європейської ради Дональд Туск у п’ятницю під час прес-конференції за підсумками зустрічі лідерів держав та урядів країн Євросоюзу у Брюсселі.

"Щодо Brexit. Європейська рада формалізувала досягнуті вчора рішення між 27 країнами та Великою Британією щодо відкладення виходу та подовження процесу. Особисто я дуже щасливий таким розвитком. Як я сказав учора, це означає, що до 12 квітня все є можливим - угода, подовження, якщо Велика Британія вирішить змінити думки щодо власної стратегії, або відкликання статті 50, що є прерогативою уряду. Тож доля Brexit у руках наших британських друзів. Ми, як ЄС, є готовими до найгіршого, але сподіваємося на краще. Як ви знаєте, надія помирає останньою", - наголосив Туск.

Читайте також: Мей не згодна з ідеєю скасування Brexit

Як повідомляв Укрінформ, за підсумками саміту країн-членів ЄС у ніч на п’ятницю, 22 березня, Євросоюз погодився відкласти Brexit із 29 березня на 22 травня, але за умови, що британська Палата громад проголосує за відповідну угоду наступного тижня. Якщо ж голосування провалиться втретє – Велика Британія буде зобов’язана покинути ЄС 12 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-