ЄС залишає відкритими двері для тісної співпраці з Лондоном - Меркель

ЄС залишає відкритими двері для тісної співпраці з Лондоном - Меркель

Укрінформ
Євросоюз буде завжди відкритим для тісної співпраці з Великою Британією незалежно від того, як завершиться процес Brexit.

Про це сказала канцлер ФРН Ангела Меркель у четвер в урядовому роз'ясненні депутатам Бундестагу перед від'їздом до Брюсселя на засідання Європейської ради, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Звичайно, відносини вже не будуть такими, як тоді, коли Британія була частиною ЄС, але двері для тісної співпраці та дружби залишаються з нашого боку широко відкритими», - сказала Меркель.

Вона підкреслила, що за 8 днів перед запланованим виходом Великої Британії зі складу Євросоюзу так і не отримано чітку відповідь, як повинен відбутися цей процес. Меркель сподівається отримати позитивну відповідь британського парламенту на наступному тижні.

У будь-якому випадку, сказала глава німецького уряду, співпраця залишатиметься незмінно інтенсивною в сфері безпеки, як зовнішньої, так і внутрішньої, в рамках НАТО і ООН.

Канцлер відзначила, що в ЄС - як на європейському, так і національному рівнях - останніми тижнями активно напрацьовувалися запасні плани на випадок неврегульованого виходу. Втім, незважаючи на всі вжиті заходи на випадок "жорсткого" Brexit, боротьба за врегульований вихід і пошук спільного рішення триватиме «до останнього дня, до останньої хвилини», - сказала Меркель.

Читайте також: Російська опозиція просить Меркель зупинити Nord Stream 2

Раніше прем'єр-міністр Британії Тереза Мей надіслала президенту Європейської ради Дональду Туску прохання перенести Brexit з 29 березня на 30 червня 2019 року.

Брюссель відповів, що ЄС погодиться відкласти Brexit на короткий термін тільки в тому випадку, якщо британський парламент на наступному тижні схвалить договір про вихід Британії з ЄС.

Раніше депутати парламенту не підтримали рішення про те, щоб вихід Британії з Євросоюзу відбувся без угоди. Тоді як угоду про Brexit вони теж відхилили.

Фото: DPA

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-