Прем'єр Австралії викликав посла Туреччини через висловлювання Ердогана

Прем'єр Австралії викликав посла Туреччини через висловлювання Ердогана

Укрінформ
Прем'єр-міністр Австралії Скотт Моррісон засудив висловлювання турецького президента Реджепа Тайіпа Ердогана з приводу теракту в Крайстчерчі і викликав для роз'яснень посла Туреччини Корхана Каракоса.

Про це повідомляє AFP.

«Президент Туреччини Ердоган зробив зауваження, які я вважаю вкрай образливими для австралійців і украй необачними в цій дуже делікатній ситуації», - сказав Моррісон, викликаючи турецького посла для роз'яснень.

Під час агітаційного мітингу в турецькому місті Ереглі президент Туреччини Ердоган використовував відеозапис терористичної атаки в Новій Зеландії, представивши її як частину нападу на Туреччину й іслам.

Він заявив, що австралійцям, які засуджують іслам, краще не відвідувати Туреччину, попередивши, що антимусульмани, які поділяють погляди підозрюваного бойовика з Крайстчерча, будуть відправлені назад у трунах», як трапилося з їхніми дідами у битві при Чанаккале під час Першої світової війни.

Читайте також: Стрілець із Крайстчерча їздив по Європі місцями битв проти османів

Як повідомлялося, 15 березня в результаті нападу на дві мечеті в Крайстчерчі Нової Зеландії загинули 50 осіб. Ще 50 людей отримали поранення. Незадовго до нападу 28-річний підозрюваний Брентон Таррант оприлюднив у соцмережах 74-сторінковий маніфест антиіммігрантського напрямку. Він також вів пряму трансляцію розстрілу прихожан мечеті Ан-Нур. 17 березня Тарранта заарештували до 5 квітня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-