Будуть нові санкції, поки Росія не припинить агресію - Волкер

Будуть нові санкції, поки Росія не припинить агресію - Волкер

Укрінформ
США, Євросоюз та інші країни Заходу періодично запроваджуватимуть нові й нові санкцій проти Росії, якщо вона не припинить свою агресію проти України та не звільнить Кримський півострів.

Про це заявив під час відео-прес-конференції в понеділок спеціальний представник США в переговорах по Україні Курт Волкер, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Я очікую, що ми продовжимо бачити те, що ми бачили впродовж останніх п'яти років – періодичне посилення санкцій (проти Росії – ред.), якщо ситуація продовжить залишатися такою, якою вона є", - наголосив Волкер.

Представник США висловив позицію, що країни Заходу не влаштовує нинішній стан речей, і вони продовжать тиск на Росію, щоб примусити її змінити поведінку.

У цьому зв'язку він підкреслив, що останні санкції Заходу, пов'язані з російською агресією на морі, були спільним рішенням США, Європейського Союзу і Канади.

Читайте також: Австралія ввела персональні "керченські" санкції проти росіян

"Це був наш узгоджений крок, аби продемонструвати, що ми глибоко занепокоєні продовженням окупації та проголошенням (Кремлем – ред.) анексії Криму, а також тим, що це поширилось на проголошення (Росією – ред.) одностороннього контролю над Керченською протокою та доступом в Азовське море", - наголосив Волкер.

У цьому контексті він згадав і про атаку та ув'язнення українських моряків і суден. Така консолідована позиція зберігатиметься й надалі, підкреслив представник США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-