Австралія ввела персональні

Австралія ввела персональні "керченські" санкції проти росіян

Укрінформ
Австралія запровадила санкції проти громадян РФ, причетних до захоплення українських кораблів та моряків під час їх спроби пройти Керченською протокою 25 листопада 2018 року, а також проти "лідерів" контрольованих сепаратистами районів Донецької та Луганської областей.

Про це йдеться у заяві міністра закордонних справ Австралії Марізе Пейн.

“Сьогодні я оголошую про запровадження цільових фінансових санкцій та заборону в'їзду семи росіянам за їхню роль у захопленні українських морських суден, які намагалися пройти через Керченську протоку”, - заявила міністр.

Окрім цього, міністр нагадала, що Австралія разом зі США, Сполученим Королівством та іншими країнами-членами ЄС та Канадою є твердою прибічницею суверенітету та територіальної цілісності України.

“Австралія, разом з нашими партнерами, виступає проти агресії РФ проти України, що триває і через п'ять років після незаконної анексії Криму”, - йдеться у заяві.

Читайте також: Країни НАТО закликають Росію повернути Україні контроль над Кримом

Марізе Пейн закликає РФ негайно звільнити українських моряків та кораблі, забезпечити безперешкодну навігацію Керченською протокою.

"Австралія не визнає жодних дій, спрямованих на легітимізацію анексії Криму або відокремлення частин Донецької та Луганської областей України. Тому ми запровадили цільові фінансові санкції та заборони поїздок проти трьох "лідерів" неконтрольованих Україною районів Донецької та Луганської областей, що з'явились після так званих виборів у листопаді 2018 року" - йдеться у заяві міністра.

“Ми закликаємо РФ поважати суверенітет та територіальну цілісність України в межах її міжнародно визнаних кордонів, включаючи її територіальні води”, - йдеться у заяві.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-