КНДР погрожує зупинити переговори зі США щодо денуклеаризації - ЗМІ

КНДР погрожує зупинити переговори зі США щодо денуклеаризації - ЗМІ

Укрінформ
Керівництво КНДР розглядає рішення про припинення подальших переговорів зі США про денуклеаризацію.

Про це заявив заступник міністра закордонних справ КНДР Чо Сон Хве, повідомляє агентство Reuters.

"Північна Корея розглядає можливість призупинення переговорів із США і може переглянути заборону на ракетні і ядерні випробування, якщо Вашингтон не піде на поступки", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, північнокорейський лідер Кім Чен Ин має намір найближчим часом виступити з офіційним зверненням, щоб заявити про своє рішення і подальші дії з цього питання.

Чо Сон Хве підкреслив, що державний секретар США Майк Помпео і радник з питань національної безпеки Джон Болтон "створили атмосферу ворожнечі та недовіри і, отже, перешкодили конструктивним зусиллям для переговорів між вищими лідерами Північної Кореї і Сполучених Штатів".

За словами північнокорейського дипломата, Вашингтон має бути готовий до поступок заради продовження переговорів.

Читайте також: КНДР обирає новий парламент, проголосували вже понад 90%

Як повідомлялося, другий саміт президента США Дональда Трампа і лідера КНДР відбувся 27-28 лютого в Ханої (В'єтнам). Він завершився достроково, без конкретних домовленостей і підписання документів, які раніше узгоджувалися сторонами.

За словами заступника державного секретаря США з питань контролю над озброєннями Андреа Томсон, третій саміт за участю президента США Дональда Трампа й лідера Північної Кореї Кім Чен Ина цілком може відбутися у майбутньому, однак місце й дата зустрічі поки не встановлені.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-