Трамп обіцяє накласти вето на резолюцію, що скасовує НС на кордоні

Трамп обіцяє накласти вето на резолюцію, що скасовує НС на кордоні

Укрінформ
Після того, як обидві палати Конгресу США проголосували за резолюцію, яка скасовує розпорядження глави Білого дому про введення надзвичайного стану на кордоні з Мексикою, президент знову твердо пообіцяв накласти вето на неї.

Про це Дональд Трамп заявив у четвер на офіційній сторінці в мережі Twitter.

"З нетерпінням чекаю, щоб заветувати щойно прийняту резолюцію з подачі демократів, щоб залишити відкритими кордони в той час, як у нашій країні зростають злочинність, потоки наркотиків і торгівля людьми. Я дякую всім стійким республіканцям, які проголосували за те, щоб підтримати безпеку кордонів і вкрай потрібну стіну!", - заявив нинішній глава Білого дому.

Читайте також: Конгрес зупинив указ Трампа про надзвичайний стан на кордоні

Трамп розмістив свій допис одразу, як стало відомо, що Сенат, контрольований республіканцями, в четвер більшістю голосів затвердив резолюцію, яка скасовує указ Трампа про введення надзвичайного стану на південному кордоні США. Таким чином президент Трамп хотів залучити понад $8 млрд з інших бюджетних фондів на побудову прикордонної стіни, яку він обіцяв під час виборів звести "за рахунок Мексики".

Читайте також: Трамп хоче взяти $8 мільярдів на прикордонну стіну в бюджеті 2020 року – ЗМІ

Палата представників США, яка має демократичну більшість, підтримала цю резолюцію кілька тижнів тому. В разі, якщо президент застосує своє право вето, законодавцям знадобиться дві третини голосів в обох палатах, щоби подолати його. Поки що ні Сенат, ні Палата представників не мають такої більшості, яка підтримала би цю законодавчу ініціативу.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-