Британські депутати проголосували за відтермінування Brexit

Британські депутати проголосували за відтермінування Brexit

Укрінформ
Палата громад парламенту Великої Британії проголосувала за можливість звернення до ЄС щодо відтермінування Brexit після 29 березня.

Про це інформує Politico.

“Палата громад проголосувала за відтермінування Brexit, аби дати час для реалізації угоди або для розробки альтернативного курсу дій”, - йдеться у повідомленні.

Рішення підтримали 412 депутатів, проти голосували 202.

У заяві парламенту викладено два сценарії продовження періоду переговорів за статтею 50.

У першому Палата громад затверджує угоду прем'єр-міністра до середи 20 березня. Після цього голова уряду вирушає на саміт Європейської ради наступного дня, досягаючи продовження періоду Brexit до 30 червня.

Другий сценарій стосується несхвалення угоди Мей з ЄС до 20 березня. У такому випадку голова уряду все одно звернеться до Європейської Ради з метою продовження періоду Brexit. Але в заяві також зазначається, що ЄС "дуже ймовірно" вимагатиме чітких пояснень щодо відкладення Brexit, та що будь-який термін Brexit після 30 червня "вимагатиме, щоб Сполучене Королівство брало участь у виборах до Європейського парламенту у травні 2019 року".

Читайте також: Парламент Британії відкидає можливість другого Brexit-референдуму

Як повідомлялося, британський парламент відхилив запропонований головою британського уряду Терезою Мей та узгоджений з ЄС варіант угоди щодо Brexit.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-