Чапутович нагадав, що зробила Польща на протидію Nord Stream 2 

Чапутович нагадав, що зробила Польща на протидію Nord Stream 2 

Укрінформ
Варшава виступає проти реалізації Nord Stream 2  сформувавши коаліцію країн, які виступають проти цього проекту.

На цьому, виступаючи в четвер у Сеймі Польщі щодо завдань зовнішньої політики РП на 2019 рік, наголосив глава Міністерства закордонних справ країни Яцек Чапутович, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Ми послідовно протидіємо реалізації проекту Nord Stream 2 та підтримуємо критичну позицію Єврокомісії у цій сфері”, - заявив Чапутович.

За його словами, в 2018 році Варшава сформувала коаліцію з кільканадцяти країн, що призвело до перегляду тексту газової директиви Єврокомісії, яка ускладнить “Газпрому” використання своєї привілейованої позиції на європейському ринку.

“Але це не змінює нашої критичної оцінки Nord Stream 2”,- констатував глава польської дипломатії.

Як повідомляв Укрінформ, газопровід Nord Stream 2 будується з Росії до ФРН в обхід України через Балтійське море. Його довжина становитиме більш як 1200 км, пропускна здатність - 55 млрд кубометрів газу на рік.

Читайте також: Nord Stream-2 створив для Німеччини нову загрозу – Гармс

Газопровід будує російський "Газпром" спільно з європейськими компаніями Engie, Uniper, OMV, Shell і Wintershall.

Україна виступає проти будівництва Nord Stream 2 через можливу втрату статусу транзитної держави. Крім того, противниками Nord Stream 2 є США, Польща і країни Балтії, які застерігають, що ЄС потрапить у залежність від російського газу. Втім у Німеччині заявляють, що проект економічний, а не політичний.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-