Nord Stream-2 створив для Німеччини нову загрозу – Гармс

Nord Stream-2 створив для Німеччини нову загрозу – Гармс

Укрінформ
Німеччина може опинитися у складній політичній ситуації, якщо не виконає обіцянку гарантування транзиту газу через територію України у випадку початку функціонування Північного потоку-2.

Про це в ексклюзивному коментарі власному кореспонденту Укрінформу у Страсбурзі заявила депутат Європарламенту від Німеччини Ребекка Гармс.

«Я вбачаю, що Німеччина отримала нову загрозу. Адже міністр енергетики Росії вже за тиждень, як ми досягли компромісу щодо газової директиви, заявив, що з моменту початку функціонування Північного потоку–2 російська сторона припинить постачання газу через українську ГТС. Для Німеччини це означає необхідність виконання обіцянки, даної Україні, про гарантії збереження транзиту російського газу через українську територію в умовах використання ПП-2», - заявила німецький політик.

Гармс наголосила, що з політичної позиції Північний потік-2 є стратегічним проектом, який спрямований проти країн Східної Європи і України в особливості.

«Ми маємо нові політичні аргументи, що цей проект є шкідливим для стабільності на Європейському континенті», - наголосила Гармс.

Читайте також: НАТО має посилити присутність у Чорноморському регіоні — Гармс

Вона нагадала, що Європарламент підтримав на законодавчому рівні нові правила щодо постачання газу. Говорячи про нову газову директиву ЄС європарламентарій зауважила, що це законодавство почне діяти ще до того, як Північний потік-2 може бути завершений.

«Відтак, цей проект повинен відповідати цим правилам. Це є демонстрацією того, що Росія і Німеччина не можуть робити з цим проектом, що би їм хотілося», - зауважила німецький політик.

Як повідомляв Укрінформ, 12 березня Європарламент ухвалив резолюцію про стан політичних відносин ЄС-Росія. Один із пунктів документу закликає керівні інституції ЄС і країни-члени припинити реалізацію газопроводу «Північний потік-2», адже цей проект не відповідає стратегічний інтересам ЄС у сфері енергетичної безпеки та посилює залежність від РФ у сфері постачання газу.

Раніше канцлер Німеччини Ангела Меркель заявила, що Північний потік-2 не повинен зашкодити інтересам ЄС та України, і що постачання російського газу через українську територію повинно бути гарантовано.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-