Орбан просить не виключати його політсилу з Європейської народної партії

Орбан просить не виключати його політсилу з Європейської народної партії

Укрінформ
Голова уряду Угорщини Віктор Орбан звернувся до політиків Європейської народної партії, які закликали до вигнання його політсили "Фідес" зі своєї групи, вибачившись за образливу лексику, з проханням переглянути їх позицію щодо його політсили.

Про це повідомляє Reuters.

"Прем'єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звернувся до європейських політиків, які закликали до виключення його партії "Фідес" з головної європейської консервативної групи, вибачившись за образливу риторику, але зберігши політичні позиції", - йдеться у повідомленні.

Як зазначається, 13 консервативних партій з групи вимагали виключити партію Орбана з ЄНП через антиімміграційну кампанію, мішенню якої став президент Єврокомісії Жан-Клод Юнкер, колега по ЄНП, та американський філантроп Джордж Сорос.

Як пише Reuters, у четвер Орбан попросив лідера партії фламандських Християнських демократів Ваутера Беке переглянути свою пропозицію щодо "Фідес".

Читайте також: Єврокомісія відповіла Орбану на "антибрюссельську" кампанію

Речник угорського уряду заявив, що подібні листи були надіслані кожній партії, яка приєдналася до заклику про виключення з ЄНП політсили Орбана.

Орбан вибачився за зауваження, зроблене ним 3 березня в інтерв'ю німецькому щотижневику “Welt am Sonntag”, де він назвав своїх критиків "корисними ідіотами". Проте він не вибачився за політику щодо ЄС в цілому. ЄНП обговорить долю партії "Фідес" на засіданні 20 березня.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-