Єврокомісія відповіла Орбану на

Єврокомісія відповіла Орбану на "антибрюссельську" кампанію

Укрінформ
Єврокомісія надала відповідь на розгорнуту урядом Угорщини кампанію з дискредитації європейських інституцій.

Відповідне повідомлення та текст документу розміщені на сайті Європейської Комісії.

Єврокомісія погоджується з урядом Угорщини, який розгорнув кампанію "Маєш право знати, що планує Брюссель". Але, підкреслюється у заяві, громадяни "заслуговують правди, а не фантазій". Натомість інформаційна кампанія, яку проводить уряд Угорщини, підриває правду та намагається змалювати у темних тонах "картину таємної змови" європейських інституцій, нібито, з метою залучити більше міграції в Європу, наголошують в Єврокомісії.

Зокрема, Єврокомісія в інформаційному матеріалі нагадує, що розміщення біженців походженням з поза-меж Євросоюзу було і залишається виключно добровільною справою кожної країни-члена. Про запровадження обов'язкових квот на міграцію не йдеться. ЄС намагається створити платформу для координації такої діяльності, не впливаючи на рішення щодо прийому мігрантів або їхньої кількості.

В період міграційної кризи, нагадують автори документу, країни ЄС свідомо продемонстрували солідарність з Грецією та Італією, і погодилися розмістити невелику кількість біженців на власних територіях. Єврокомісія нагадує, що Угорщина була серед країн, які ухвалювали рішення Європейської Ради (Угорщині запропонували прийняти 680 з 34 710 шукачів притулку.

За пропозицією Єврокомісії в ЄС зміцнена інформаційна система щодо міграції - дані про кожного громадянина третьої країни потрапляють у спільну базу даних, незалежно від того, в якій саме країні ЄС він перетнув кордон. Скоординована система безпеки не дозволяє незаконним мігрантам перебувати на території будь-якої країни ЄС (включаючи Угорщину).

Також у Єврокомісії наголосили на відсутності будь-яких планів заснувати централізовані гуманітарні візи.

Читайте також: Будапешту слід перестати робити з Брюсселя "ворога-примару" – глава ЄНП

Як повідомлялося, кілька тижнів в Євросоюзі розгортається скандал навколо інформаційної кампанії, розв’язаної Угорщиною проти міграційної політики ЄС. Зокрема, прем’єр-міністр Угорщини Віктор Орбан звинуватив Президента Єврокомісії Жан-Клода Юнкера та міжнародного фінансиста Джорджа Сороса у намаганнях послабити Європу, заохочуючи незаконну міграцію. Президент Єврокомісії публічно назвав такі твердження брехливими та пообіцяв дати відповідь на кожен пункт звинувачень.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-