МЗС Німеччини дорікнув британським депутатам, що вони “грають з добробутом громадян”

МЗС Німеччини дорікнув британським депутатам, що вони “грають з добробутом громадян”

Укрінформ
Міністр закордонних справ ФРН Гайко Маас розчарований черговим провальним голосуванням щодо Договору про Brexit у британському парламенті і визнає, що сценарій неврегульованого виходу країни з ЄС дедалі більше стає реальністю.

Про це йдеться в заяві дипломата, розміщеній на сайті німецького зовнішньополітичного відомства, в якій коментується вчорашня відмова більшості парламентаріїв підтримати запропонований прем'єром Терезою Мей проект угоди з Брюсселем.

«З цим рішенням ми наближаємося до сценарію «no deal». Ті, хто відкидає угоду, недбало грають з добробутом громадян і економіки», - заявив міністр.

За його словами, настав час нарешті звернути увагу на дуже важливі переговори про майбутні відносини між ЄС і Великою Британією.

Що стосується Німеччини, то країна, за запевненнями Мааса, підготувалася можливо краще до найгірших з усіх випадків.

Читайте також: Провал угоди щодо Brexit: у Британії заговорили про загальні вибори

Водночас глава МЗС ФРН сподівається, що в наступні 17 днів вдасться уникнути нерегульованого виїзду з Великої Британії з ЄС. Він пропонує не спекулювати про внутрішньополітичний розвиток ситуації у Великій Британії, в якій тепер практично все залежить від Палати громад.

Як повідомлялося, британський парламент укотре відхилив запропонований прем'єр-міністром Терезою Мей і узгоджений з ЄС варіант угоди про вихід з Євросоюзу (Brexit). За повідомленнями британських ЗМІ, Палата Представників укотре завдала руйнівної поразки урядовому проекту з перевагою в 149 голосів. Проти угоди проголосував 391 депутат, голоси "за" віддали лише 242, що лише не набагато відрізняється від провального голосування в січні поточного року.

За оцінкою самої Терези Мей, британський парламент має вирішити, чи буде Велика Британія виходити з ЄС 29 березня без угоди, або, якщо таке рішення не буде прийнято, обговорити можливі варіанти відкладення Brexit на пізніше.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-