Польський експерт: НАТО має прийняти декларацію про підтримку України

Польський експерт: НАТО має прийняти декларацію про підтримку України

Укрінформ
Північноатлантичний альянс повинен прийняти якусь форму декларації про підтримку України у світлі неможливості на сьогодні членства України в НАТО.

Таку думку в інтерв’ю Укрінформу висловив екс-міністр національної оборони Польщі Януш Онишкевич.

“Потрібно також подумати про якусь декларацію з боку країн НАТО, що у випадку подальшого порушення суверенітету України Київ зможе розраховувати на допомогу від Альянсу. Не йдеться про перекидання в Україну військ НАТО. А про матеріальну, інфраструктурну, а можливо і фінансову підтримку з боку Організації, щось на кшталт допомоги Ізраїлю під час так званої війни Судного дня з країнами Арабського світу (1973 року – ред.), чи допомоги Великій Британії з боку США в роки Другої світової війни за програмою ленд-ліз”,- заявив Онишкевич.

На його переконання, такий план допомоги у випадку можливої подальшої агресії Росії в Україні має бути опрацьовано.

Читайте також: Захід має надати Україні військову допомогу на зразок ленд-лізу - польський експерт

“І я сподіваюся, що десь у Вашингтоні вже думають про такий план”,- зазначив Онишкевич.

Експерт підкреслив, що в умовах відсутності чіткої перспективи членства України в НАТО вже зараз, Київ повинен зосередитися на трьох основних напрямках.

“Насамперед потрібно зберегти політичний консенсус у країні щодо зближення з НАТО… Водночас, має відбуватися подальша інтеграція Збройних сил України із західними країнами, включно з вивченням англійської мови, що є елементом військової і стратегічної культури. І врешті, треба максимально ізолювати можливості витоку вразливої інформації з України до Росії”,- наголосив він.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-