Ризики в угоді про Brexit не змінилися — генпрокурор Британії

Ризики в угоді про Brexit не змінилися — генпрокурор Британії

Укрінформ
Генеральний прокурор Британії стверджує, що ризики в новій погодженій з ЄС угоді про Brexit залишаються незмінними.

Про це йдеться у правовому висновку генерального прокурора Британії Джеффрі Кокса.

"У змінах до угоди про Brexit незмінним залишається ризик того, що Велика Британія буде прив'язана до правил ЄС після виходу зі спільноти", - зауважив прокурор.

У своєму висновку генпрокурор Кокс заявив, що немає міжнародно-правових засобів зберегти "запасний механізм" для ірландського кордону без згоди ЄС.

Але, за його словами, додаткові запевнення, отримані Терезою Мей від ЄС, "зменшують ризик того, що Британія може надовго та всупереч своїй волі залишатися в рамках "запасного механізму", якщо перемовини сторін про майбутні відносини не матимуть позитивного результату через "недобросовісність" ЄС.

Читайте також: Меркель запевняє, що ЄС не тисне на Мей щодо Brexit

Як повідомляв Укрінформ, 11 березня на зустрічі британського прем'єра Терези Мей із головою Єврокомісії Жан-Клодом Юнкером і главою делегації ЄС на переговорах щодо Brexit Мішелем Барньє було ухвалено дві спільні декларації.

В одній з них - юридично обов'язковій - сторони зобов'язуються до кінця 2020 року знайти заміну так званого "бекстопу" - тимчасового рішення, яке має попередити встановлення жорсткого кордону між членом ЄС Ірландією і британської Північною Ірландією. Велика Британія також отримає право тимчасово призупинити дію правил, що стосуються Північної Ірландії, якщо Євросоюз порушить свої зобов'язання.

Друга декларація є додатком до узгодженої раніше політичної декларації, в якій сторони змальовують майбутні відносини між ЄС і Великою Британією.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-