У Канаді закликають визнати RT пропагандистським каналом

У Канаді закликають визнати RT пропагандистським каналом

Укрінформ
Канаді варто запровадити обмеження на мовлення телеканалу RT й маркувати його як пропагандистський.

Про це йдеться у доповіді впливового канадського дослідницького центру “Інститут Макдональда-Лор’є” під назвою “Зупинити вірус: Розуміння та реагування на загрозу російської дезінформації”.

“Кабельним та супутниковим провайдерам слід давати доступ до RT й інших форм відвертої пропаганди лише як до окремих каналів. Слід розглянути можливість того, аби під час ліцензування такі телеканали обкладалися додатковими тарифами, а їх передачі спеціальним чином позначалися”, - стверджує автор доповіді правозахисник Маркус Колга.

На його переконання, глядачів необхідно попереджати про пропаганду, подібно до того, як зараз їх інформують про наявність у кінопродукті насильства. “Спецпозначки повинні розміщатися на усіх каналах іноземної пропаганди, аби попередити непоінформованих глядачів про природу продукту, який вони споживають, подібно до того, як у Канаді вже вимагається маркувати контент, у якому є секс, насильство, груба мова, а також наркотики й алкоголь”, - наголошується у доповіді.

Колга також звертає увагу на необхідність обмеження поширення російської дезінформації у Інтернеті. “Варто закликати головні пошукові системи, аби вони включили платформи із поширення дезінформації та теорії змови у категорію обмеженого пошуку, як порнографічні сайти. Йдеться про такі ресурси, як: Global Research, Sputnik, InfoWars Russia Insider”, - зазначається у дослідженні.

Читайте також: Берлін спростовує "демонізацію" російських ЗМІ у Німеччині

Як повідомлялося, до парламенту Канади ще минулого року було внесено електронну петицію із закликом депортувати з країни російських дипломатів та журналістів пропагандистського телеканалу “Russia Today”. Однак, уряд відмовився це робити, звернувши увагу, що вже й так запровадив чи не найдовший у світі перелік санкцій проти РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-