Берлін спростовує

Берлін спростовує "демонізацію" російських ЗМІ у Німеччині

Укрінформ
У Берліні категорично спростували звинувачення Москви в нібито тенденційному висвітленні в німецьких ЗМІ російської тематики, аж до ведення підтримуваної урядом ціленаправленої кампанії.

Позицію федерального уряду озвучив його офіційний представник Штеффен Зайберт, повідомляє кореспондент Укрінформу.

За його словами, той, хто робить такі сумнівні заяви, мало знає про Німеччину і свободу преси.

"Або він навмисно хоче виставити Німеччину в невірному світлі. У будь-якому разі, я категорично відкидаю ці звинувачення", - заявив Зайберт.

Він нагадав, що вільна, незалежна преса має високу цінність у ФРН і влада країни проявляє до неї велику повагу.

Напередодні прес-секретар російського МЗС Марія Захарова заявила, що такі ресурси як RT Deutsch і Sputnik в Німеччині не тільки зазнають критики, а й відверто переслідуються. На її думку, це є зрежисованою й "не без участі держави" кампанією з демонізації. Захарова звинуватила в цьому, зокрема, такі німецькі ЗМІ, як інтернет-ресурс t-online.de, таблоїд Bild і медіакомпанію Deutsche Welle.

Свою критику щодо такого безапеляційного звинувачення вже висловила голова ХДС Аннегрет Крамп-Карренбауер, зазначивши, що "російський уряд активно нападає на німецькі ЗМІ та журналістів в унісон з популістами правими та лівими".

Читайте також: Тема Криму знаходить мало місця у німецьких ЗМІ та свідомості - експерти

Голова Німецького союзу журналістів (DJV) Франк Юбераль зі свого боку запевнив, що представники російських ЗМІ можуть вільно працювати в ФРН, однак у дуже багатьох німецьких журналістів склалося враження, що вони в Німеччині ретранслюють погляди Кремля, завдаючи шкоди демократії.

В організації "Репортери без кордонів" зазначили, що про жодне переслідування не йдеться, але додали, що RT і Sputnik - зовсім ніякі не незалежні засоби масової інформації, а канали передавання інформації російської держави.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-