ЄС і Британія узгодили умови нової угоди щодо Brexit

ЄС і Британія узгодили умови нової угоди щодо Brexit

Укрінформ
Глава Єврокомісії Жан-Клод Юнкер погодився на нову угоду щодо Brexit з прем'єр-міністром Британії Терезою Мей, щоб зробити угоду більш прийнятною для Британії, але попередив, що у них не буде третього шансу схвалити її.

На прес-конференції з Мей Юнкер заявив, що оновлена ​​угода включає "вагомі роз'яснення та правові гарантії", пише Reuters.

"Нового шансу не буде. Не буде подальших тлумачень, ніяких нових запевнень - якщо не вдасться провести повноцінне голосування завтра", - зазначив Юнкер.

За його словами, вибір у британського парламенту полягає в тому, щоб або прийняти нову угоду, або ризикнути, що Brexit може взагалі ніколи не відбутися.

"Вибір очевидний: це саме та угода, або Brexit може не відбутися взагалі, - сказав він.

Читайте також: Мей зустрілася в Страсбурзі з Юнкером перед голосуванням щодо Brexit

Раніше Мей підтвердила свій намір провести остаточне голосування щодо угоди про Brexit у парламенті Британії у вівторок, 12 березня.

На думку Мей, якщо парламент відхилить угоду, країна може взагалі ніколи не вийти з Євросоюзу. Представники Консервативної партії переконують прем'єра відкласти голосування, якщо не буде серйозних поступок з боку Брюсселя.

Запланованою датою виходу країни з ЄС є 29 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-