Путін проігнорував лист сина британки, яка померла від отруєння «Новічком»

Путін проігнорував лист сина британки, яка померла від отруєння «Новічком»

Укрінформ
У Кремлі заявили, що президент РФ Володимир Путін не відповідатиме на лист сина британки, яка загинула від отруєння в місті Еймсбері.

Про це повідомляє Інтерфакс, цитуючи прес-секретаря президента РФ Дмитра Пєскова.

"Путін не відповідатиме на лист сина британки, яка померла від отруєння в Еймсбері", - йдеться в повідомленні.

Зазначається, що на запитання журналістів, чи не збирається Путін особисто відповісти на лист британця, Пєсков відповів: "Це зовсім не обов'язково".

Прес-секретар також сказав, що посол РФ призначається указом президента РФ. "Власне він і є надзвичайним і повноважним послом, і має всі повноваження говорити від імені Російської Федерації", - додав Пєсков.

Читайте також: У посольстві РФ зафіксували "незвичну активність" до та після отруєння Скрипалів — ЗМІ

Як повідомлялося, 2 березня син британки Дон Стерджесс, яка торік загинула від отруєння нервово-паралітичною речовиною "Новічок" у місті Еймсбері, написав емоційний лист Путіну з проханням допомогти добитися справедливості. "Британська поліція вважає, що до смерті моєї матері причетні щонайменше двоє громадян Росії, які знаходяться під захистом вашої держави. Я звертаюся до вас з проханням дати можливість нашим офіцерам допитати їх з приводу цього вбивства. Моя мати заслуговує на справедливість", - йдеться в листі 20-річного Евана Хоупа, який наводить The Daily Mirror.

Як повідомляв Укрінформ, 5 березня 2018 року колишній офіцер ГРУ Сергій Скрипаль і його донька Юлія були знайдені непритомними в британському Солсбері і госпіталізовані з отруєнням невідомою речовиною, яку згодом ідентифікували як нервовий реагент "Новічок" російського походження.

Пізніше, 30 червня, сталося отруєння "Новічком" двох осіб у сусідньому місті Еймсбері. Мати трьох дітей Дон Стерджесс померла, її партнер - 45-річний Чарлі Роулі вижив.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-