Пучдемон балотується до Європарламенту

Пучдемон балотується до Європарламенту

Укрінформ
Колишній президент Каталонії Карлос Пучдемон, проти якого в Іспанії порушена карна справа, балотується до Європейського парламенту від політичної партії “Junts per Catalunya”.

Про це повідомляє Reuters.

Однак у випадку обрання Пучдемона, його шанси приступити до виконання обов’язків євродепутата є примарними, оскільки в Іспанії йому загрожує арешт, а закони країни вимагають від кожного депутата прийняття присяги у Мадриді.

Reuters нагадує, що Пучдемон із жовтня 2017 року проживає у Брюсселі, куди терміново переїхав після того, як Конституційний суд Іспанії визнав проголошення ним незалежності Каталонії незаконним. “Прийшов час, аби зробити ще один крок у міжнародному визнанні права Каталонії на самовизначення: із серця Європи - до усього світу”, - написав Пучдемон на своїй сторінці у мережі Твіттер.

Нагадаємо: вибори до Європейського парламенту відбудуться 26 травня.

Читайте також: У Мадриді почався суд над каталонськими сепаратистами

1 жовтня 2017 року в Каталонії відбувся референдум, більше 90 відсотків учасників якого підтримали незалежність регіону від Іспанії. При цьому явка виборців становила лише близько 43%.

Уряд Іспанії оголосив плебісцит незаконним. Мадрид розпустив уряд Каталонії після того, як парламент регіону прийняв декларацію про незалежність від Іспанії. Центральний уряд ввів пряме управління регіоном і призначив парламентські вибори, на яких перемогли прибічники незалежності регіону.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-