США зацікавлені зменшити масштаби конфлікту у Сирії - Держдеп

США зацікавлені зменшити масштаби конфлікту у Сирії - Держдеп

Укрінформ
Держсекретар США Майкл Помпео провів переговори зі спецпредставником ООН по Сирії Гейром Педерсоном щодо мирного врегулювання ситуації в цій країні, в той час як президент Трамп підтвердив намір зберегти військову присутність США в Сирії.

Про це поінформували в середу в Державному департаменті США, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"Держсекретар США Майкл Помпео зустрівся зі спецпредставником ООН по Сирії Гейром Педерсеном у Вашингтоні, щоб обговорити конфлікт у Сирії, в тому числі продовження підтримки США політичних процесів під керівництвом ООН згідно з резолюцією РБ ООН 2254", - зауважили в Державному департаменті.

Зустріч відбулася на фоні повідомлень про те, що глава Білого дому Дональд Трамп "на 100%" погодився залишити американську військову присутність у Сирії.

Читайте також: Трамп передумав виводити війська із Сирії — ЗМІ

Як повідомили в Держдепі, на зустрічі зі спецпредставником ООН Помпео "підтвердив рішучу підтримку зусиль ООН" щодо політичного вирішення ситуації в Сирії, включаючи конституційну реформу та проведення вільних і чесних виборів.

"Держсекретар наголосив на зацікавленості США у зменшенні масштабів конфлікту, щоб урятувати життя й забезпечити простір для політичного процесу", - підкреслили в Вашингтоні.

Водночас Помпео наголосив на важливості забезпечити безперешкодний доступ гуманітарної допомоги та безпечного повернення додому переміщених осіб і біженців.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-