Трамп передумав виводити війська із Сирії — ЗМІ

Трамп передумав виводити війська із Сирії — ЗМІ

Укрінформ
Президент США Дональд Трамп написав членам Конгресу, що тепер він "на 100% згоден" зберегти військову присутність американців у Сирії.

Про це повідомляє NBC news.

"Через два місяці після оголошення про те, що всі війська США залишають Сирію, президент Дональд Трамп написав членам Конгресу, що тепер він на 100% згоден із збереженням військової присутності в Сирії", - йдеться в повідомленні.

Як зазначає видання, 22 лютого двопартійна група сенаторів і членів Палати представників написала Трампу листа, аплодуючи його рішенню зберегти невелику групу армії США в Сирії.

"Ми підтримуємо невеликі американські стабілізуючі сили в Сирії", - написала група, додаючи, що сила, "яка включає в себе невеликий контингент американських військ і сухопутних військ від наших європейських союзників, необхідна для забезпечення стабільності та запобігання поверненню ІДІЛ".

У копії листа, яку отримала NBC, президент виділив параграф про мету США в Сирії, в якому йшлося: "Як і ви, ми прагнемо до того, щоб усі досягнення в Сирії не були втрачені, щоб ІДІЛ ніколи не повернувся, що Іран не заохочується, і що ми консолідуємо наші досягнення і забезпечуємо кращий результат у Женеві в американських інтересах".

"Я згоден на 100%. Робота проводиться", - відповів президент Трамп, написавши про це прямо на листі й підписавши його.

Читайте також: Близько 500 бойовиків з останнього анклаву ІДІЛ у Сирії здалися у полон

Як повідомляв Укрінформ, у грудні минулого року Дональд Трамп несподівано заявив, що вирішив згорнути місію США в Сирії. Таке рішення президент пояснював перемогою над «Ісламською державою».

Наприкінці минулого місяця стало відомо, що Вашингтон планує залишити в Сирії близько 400 військовослужбовців після того, як сирійські демократичні сили завершать розчищення Багуза.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-