Кожен п'ятий громадянин РФ готовий брати участь у політичних протестах

Кожен п'ятий громадянин РФ готовий брати участь у політичних протестах

Опитування
Укрінформ
Про готовність приєднатися до масових протестних акцій з політичними вимогами заявив кожен п'ятий росіянин, до протестних акцій економічного плану готовий приєднатися кожен четвертий росіянин.

Про це свідчать результати опитування "Левада-центру".

За даними опитування, можливість своєї участі в акціях з економічними вимогами і, зокрема, проти падіння рівня життя бачать 26% росіян (не бачать можливості приєднуватися до них 69% опитаних). Про готовність приєднатися до масових протестних акцій з політичними вимогами заявили 20% респондентів (не готові до цього 75%).

Таким чином, протестний рівень залишається стабільно високим, але з липня-листопада минулого року дещо впав. Максимальний протестний потенціал політичної спрямованості за останні два роки відзначався в липні 2018 року (23% опитаних), економічної спрямованості - в листопаді того ж року, коли про свій намір брати участь в акціях проти падіння рівня життя заявляли 30% респондентів.

Читайте також: Число росіян, стурбованих корупцією, досягло максимуму з 2005 року

Вірогідність проведення протестних акцій політичної спрямованості за місцем свого проживання допускають у лютому поточного року 28% респондентів, соціально-економічної спрямованості - 34% росіян, зазначають соціологи. Нереальними подібні акції, за їхньою оцінкою, вважають 68% і 63% опитаних відповідно.

Опитування проведене 15-20 лютого 2019 року за репрезентативною всеросійською вибіркою міського та сільського населення обсягом 1600 осіб віком від 18 років і старших у 137 населених пунктах, 50 суб'єктах РФ.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-