Саміт Західних Балкан відбудеться у липні в Польщі

Саміт Західних Балкан відбудеться у липні в Польщі

Укрінформ
У Познані 4-5 липня відбудеться саміт Західних Балкан за участю глав урядів країн Берлінської ініціативи та шести країн Балканського півострова, які намагаються інтегруватися з ЄС (Албанія, Боснія і Герцеговина, Чорногорія, Північна Македонія, Чорногорія та Косово).

Про це поінформував у Познані заступник глави МЗС Польщі Шимон Шинковський вел Сеньк, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Головні переговори за участю лідерів держав, які беруть участь у Берлінському процесі, відбудуться 5 липня. Це буде кульмінаційний пункт нашого президентства у рамках берлінського процесу”, - заявив Шинковський вел Сеньк.

Читайте також: Польська опозиція випереджає провладну партію на виборах до Європарламенту

Він додав, що під час саміту у Познані проходитимуть саміт аналітичних центрів, бізнес-форум за участю підприємців з країн Балканського півострова та ЄС.

Берлінський процес започаткований Німеччиною в 2014 році з метою допомогти шести країнам Західних Балкан інтегруватися до ЄС, а також зміцнити регіональну та економічну співпрацю. Крім країн Балканського півострова, в ініціативі беруть участь вісім країн ЄС: Німеччина, Франція, Італія, Австрія, Словенія, Хорватія, Велика Британія та Польща.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-