Німців, що воювали за ІДІЛ, позбавлятимуть громадянства

Німців, що воювали за ІДІЛ, позбавлятимуть громадянства

Укрінформ
Уряд Німеччини досяг домовленості щодо позбавлення в майбутньому громадянства німецьких бойовиків, які воюють на боці терористичного угрупування Ісламська держава.

Про це передає DW.

За інформацією місцевих ЗМІ, джихадистів позбавлятимуть німецького громадянства на підставі трьох умов: людина повинна бути повнолітньою і мати друге громадянство. Крім того людина може втратити німецьке громадянство тільки в тому випадку, якщо візьме участь у боях на боці ІД. Ті, хто вже відбуває за це термін, під останню норму не підпадають, тож німецькі паспорти вони не втратять.

Читайте також: Сирійські повстанці розпочали ліквідацію останнього осередку ІДІЛ

За даними на 2018 рік, усього до Сирії та Іраку з метою приєднатися до ІД, поїхали близько тисячі громадян Німеччини. Третина з них повернулася до ФРН, близько 150 загинули, інші потрапили в полон.

Раніше МВС Німеччини заявляло, що країна готова прийняти полонених бойовиків ІД з німецьким громадянством, якщо їм забезпечать доступ до консульської підтримки з боку німецьких дипломатів.

Читайте також: Для бойовиків ІДІЛ пропонують створити міжнародний трибунал

Перед цим президент США Дональд Трамп закликав європейські країни, зокрема Велику Британію, Францію і Німеччину, "взяти назад" більше 800 захоплених у Сирії бойовиків терористичного угрупування Ісламська держава і віддати їх суду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-