Для бойовиків ІДІЛ пропонують створити міжнародний трибунал

Для бойовиків ІДІЛ пропонують створити міжнародний трибунал

Укрінформ
Євросоюз спільно із США та ООН мають створити трибунал для притягнення до відповідальності членів терористичної організації "Ісламська держава" (Islamic State, IS), до якого мають бути залучені країни Близькосхідного регіону.

Про це заявив міністр внутрішніх справ Австрії Герберт Кікль, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

“Моя пропозиція: ЄС разом із Сполученими Штатами та Організацією Об'єднаних Націй організовують свій власний "IS-трибунал" із залученням країн регіону. Там проходять судові засідання, там відбуватиметься будь-яке ув'язнення", - заявив він.

Глави МВС заявив, що не розуміє ідею привозити до Австрії для відбування подальшого покарання терористів "Ісламської держави", "які як бомби уповільненої дії становлять небезпеку для населення". "У нас вже й так занадто багато злочинців у країні. Безпека австрійського населення має бути на першому місці", - сказав міністр, призначений від правопопулістської "Австрійської партії свободи".

Читайте також: ІДІЛ контролює "лише пару кілометрів і одне місто" в Сирії - Грем

За даними австрійської Федеральної служби із захисту конституції та боротьби з тероризмом, у складі "Ісламської держави" в районах бойових дій зараз налічується близько 100 "іноземних бійців", які прибули з Австрії. Близько 30% з них також мають австрійське громадянство.

Як повідомлялося, раніше президент США Дональд Трамп закликав європейські країни забрати близько 800 бойовиків "Ісламської держави" (ІДІЛ), захоплених у Сирії силами, підтримуваними США, та організувати суд над ними.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-