Демократи Молдови просять парламентських повноважень для уряду

Демократи Молдови просять парламентських повноважень для уряду

Укрінформ
Депутат парламенту Молдови від Демократичної партії Серджіу Сирбу звернувся до Конституційного суду із запитом про надання уряду законодавчих повноважень, оскільки новий парламент ще не сформований.

Про це повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

Відповідно до поданого до КС документа, депутат просить інстанцію роз'яснити, чи може уряд видавати нормативні акти, зокрема у сфері регулювання звичайних і органічних законів для забезпечення спадкоємності влади, економічної та фінансової безпеки, а також національної безпеки та обороноздатності.

Крім цього, Конституційний суд за запитом депутата повинен розглянути і можливість створення якоїсь коаліції у парламенті для голосування щодо складу нового уряду після відставки Кабінету міністрів на чолі з Павлом Філіпом.

Читайте також: Додон не виключає дострокових парламентських виборів у Молдові

Партії, що увійшли до складу нового парламенту Молдови за підсумками парламентських виборів, що відбулися в неділю, висловили незгоду з ініціативою демократів.

Як відомо, до складу нового парламенту увійшли представники Партії соціалістів, Демократичної партії, виборчого блоку «ACUM» (Зараз) і партії «Шора».

Переговори щодо створення парламентської коаліції почнуться після затвердження підсумків голосування в Конституційному суді.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-