Додон не виключає дострокових парламентських виборів у Молдові

Додон не виключає дострокових парламентських виборів у Молдові

Укрінформ
Президент Молдови Ігор Додон вважає найбільш вірогідним сценарієм розвитку подій у країні проведення дострокових парламентських виборів.

Так він прокоментував підсумки минулих у неділю, 24 лютого, чергових парламентських виборів, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в Молдові.

«У разі, якщо Конституційний суд ухвалить результати виборів, є кілька сценаріїв подальшого розвитку подій. Теоретично, коаліцію можуть створювати Демократична партія та виборчий блок «ACUM» (Зараз), у яких буде «комфортнеа» більшість у парламент (56 місць із 101). Можна розглядати коаліцію демократів із соціалістами (65 місць), або соціалістів з виборчим блоком «ACUM»(61). Четвертий сценарій – це дострокові парламентські вибори», - зазначив президент.

Додон не виключає і вірогідність створення в парламенті коаліції між демократами і партією Шора (всього 37 мандатів), які «спробують підкупити депутатів з інших партій. Проте, в такому разі, за словами президента, він не підписуватиме указ про призначення прем'єр-міністра, а підпише указ про розпуск законодавчого органу і призначення дострокових виборів.

На думку Додона, заява про формування парламентської більшості має виходити від Партії соціалістів, яка набрала більшість депутатських місць – 35.

При цьому глава Молдови закликав не робити передчасних прогнозів, а дочекатися затвердження підсумків голосування в Конституційному суді.

Читайте також: Новий парламент Молдови: Коаліція опонентів чи дострокові вибори?

Нагадаємо, в неділю в Молдові відбулися чергові парламентські вибори. У майбутній парламент Молдови увійшли Партія Соціалістів (35 мандатів), Демократична партія (30), виборчий блок «ACUM» (26), партія «Шора» (7) і три незалежні кандидати.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-