Американські кіберсили заблокували

Американські кіберсили заблокували "фабрику тролів" у Пітері – WP

Укрінформ
Американське Кіберкомандування у взаємодії з Агентством національної безпеки провели успішну операцію під час проміжних виборів у США в листопаді 2018 року, що дозволило відключити від мережі російську "фабрику тролів".  

Про це повідомила у вівторок впливова американська газета The Washington Post із посиланням на окремих американських чиновників.

"Американські військові заблокували доступ до Інтернету сумнозвісної російської установи, яка прагнула посіяти розбрат між американцями під час проміжних виборів 2018 року", - зауважує видання.

Йдеться про так зване "Агентство інтернет-досліджень", яке базується в російському Санкт-Петербурзі та відоме під назвою "Фабрика тролів". З відкритих джерел відомо, що ним керує "кухар Путіна", російський олігарх Євген Пригожин.

Як уточнили джерела, операція щодо блокування російського агентства стала частиною наступальної кампанії Кіберкомандування США проти спроб Росії втрутитися у вибори в Сполучених Штатах.

Читайте також: ТОП-10 проектів сфери стратегічних комунікацій та інформбезпеки 2018 року

"Вони, по суті, відключили Агентство інтернет-досліджень від мережі", - пояснив ситуацію один зі співрозмовників WP.

При цьому зазначається, що операція Кіберкомандування мала тимчасовий ефект, оскільки російські установи також застосовують заходи для того, щоб протистояти подібним блокуванням з боку США.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-