Замовити пресконференцію в Укрінформі

реклама

ТОП-10 проектів сфери стратегічних комунікацій та інформбезпеки 2018 року

ТОП-10 проектів сфери стратегічних комунікацій та інформбезпеки 2018 року

Блоги
Укрінформ
Було ще багато-багато іншого, але у цьому ТОП-10 визначено найголовніше

#ітогіпадвєдьом (с)

ТОП-10 проектів реалізованих у сфері стратегічних комунікацій та інформаційної безпеки за 2018-й рік.

1. Встановлення комунікації з офісом Facebook з метою захисту прав українських користувачів. Верифіковано близько 140 сторінок українських державних органів. Ведеться діалог стосовно блокувань українських журналістів та блогерів. Фейсбук підбирає менеджера по Україні для свого варшавського офісу.

2. Розбудова системи кризових комунікацій України.

Проведено аудит кризових комунікацій. Розроблено драфт Стратегії кризових комунікацій, що знаходиться на погодженні. Проведено консультації з британськими, литовськими, натівськими та іншими партнерами. На базі МІП створено платформи для комунікації державних фахівців в сфері комунікацій, з метою оперативного реагування на інформаційні загрози, які діють постійно.

3. Супроводження проектів, спрямованих на підтримку ветеранів АТО. Наприклад, підтримка ветеранських бізнес-проектів #стартуйсьогодні

4. Спільна виставка з офісом інформації та документації НАТО (Barbora Maronkova Kyiv) у більше ніж 10 містах України з лекціями від представників МІПу.

5. Розгортання тренінгового центру на базі МІП та #єдинийголос, спільно з Association4U. Проведено десятки тренінгів та семінарів. Але, головне – є розуміння подальшої стратегії у сфері підвищення кваліфікації держслужбовців. Фіналізовані усі бюрократичні процедури та є конкретні результати на місцях.

6. Спільно з Міністерство охорони здоров'я України запущено проект створення соціальних та навчальних відео по актуалізації екстреної домедичної допомоги. В контексті реформування сфери екстреної медицини. Усі відео невдовзі з'являться на нашому Youtube-каналі та (сподіваюся) на телеканалах у соцрекламі.

7. Подальше структурування та розгортання тематики кібер-грамотності та кібер-обізнаності. Створено платформу комунікації різних органів та агентств щодо актуальної та оперативної комунікації для громадськості питань, пов'язаних з кібербезпекою. Ведуться перемовини з естонськими, британськими та натівськими партнерами. Допилюється комплексний підхід до захисту від гібридних загроз. Проведено ряд публічних заходів.

8. Розвиток теми "безпека дитини в Інтернеті". Проведено ряд публічних заходів та внутрішніх робочих нарад, стосовно системного підходу до створення інфраструктури підготовки експертів в цій царині. В тому числі, є окремий проект Google щодо етики пристуності першачків в онлайн. Є дані гарячої лінії La Strada Ukraine щодо загроз для дитини в інтернеті, від яких ми відштовхуємось. Є контакт з Міністерством освіти. Продовжуються перемовини з іноземними донорами щодо активізації цієї теми у конкретних проектах.

9. Планування інформаційних кампаній та стратегічних підходів до комунікування теми гендерної рівності та протидії гендерно зумовленому і побутовому насильству на 2019-й рік. МІП долучився до публічних заходів та робочих нарад як з іноземними партнерами, так і з внутрішньодержавними інституціями. Розроблені відповідні настанови на 2019-й рік.

10. Контентні (наративні) проекти.

Успішно завершується спільний проект МІП та Петр и Мазепа щодо видання актуальних матеріалів. В наступному році плануємо зібрати найкращі публікації до купи, щоб мати інформаційне покриття нашої реальності "на 360 градусів".

За допомогою донорів та небайдужих людей, проведено високоякісну стратегічну сесію щодо кристалізації стратегічного наративу для українського інформаційного простору, яка дала масу цікавих комунікаційних інсайтів.

Розроблено та презентовано в Україні та за її межами ряд контентних проектів щодо розвінчування фейків російської пропаганди та контрибуції Міністерства до світового досвіду з протидії дезінформації та російській пропаганді. В тому числі, підготовлено "Білу книгу спеціальних інформаційних операцій Кремля", яка буде перекладена та презентована у різних столицях країн Європи вже у 2019-му році.

Звичайно, було ще багато-багато іншого, але ТОП-10 – це найголовніше. Неймовірно вдячний нашій команді, завдяки якій це стало можливо.

Дмитро Золотухін
FB

* Точка зору автора може не збігатися з позицією агентства
Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-