РЄ критикує владу Франції за гумові кулі проти

РЄ критикує владу Франції за гумові кулі проти "жовтих жилетів"

Укрінформ
У Раді Європи надали рекомендації уряду та правоохоронним органам Франції щодо дотримання прав людини під час підтримання громадського порядку на масових протестних акціях "жовтих жилетів".

Про це йдеться у меморандумі комісара Ради Європи з прав людини Дуні Міятович, направленому керівництву Франції, повідомляє власний кореспондент Укрінформу.

"У меморандумі, який містить відстеження подій, пов'язаних із так званим рухом «жовтих жилетів», комісар Ради Європи з прав людини Дуня Міятович просить французьку владу виявляти більше поваги до прав людини під час заходів із забезпечення громадського порядку та утримуватися від запровадження надмірних обмежень свободи мирних зібрань…", - заявили у РЄ.

При цьому комісар з прав людини наголошує на необхідності призупинення застосування у Франції засобів для відстрілу гумових куль, які використовує поліція та жандармерія під час стримування масових безладів, спричинених демонстраціями "жовтих жилетів".

Міятович також суворо засудила прояви расизму, антисемітизму, гомофобії, які мають місце під час протестів "жовтих жилетів", водночас відзначивши, що правоохоронні органи повинні захищати права громадян.

Окремо у меморандумі йдеться про необхідність захисту прав журналістів, які висвітлюють протестні акції у Франції.

Комісар РЄ з прав людини також засудила прояви насильства й проти самих правоохоронців.

Читайте також: Рейтинг Макрона вперше пішов вгору з початку акцій “жовтих жилетів”

Як повідомлялося, у Франції в листопаді люди вийшли на акції протесту проти підвищення цін на пальне, а також проти загального падіння рівня життя.

4 грудня уряд Франції оголосив, що у країні на півроку призупинять рішення про підвищення цін на пальне.

Водночас "жовті жилети" продовжують щосуботи проводити акції протесту, висловлюючи невдоволення політикою уряду.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-