Мей вперше припустила, що Brexit можуть відкласти

Мей вперше припустила, що Brexit можуть відкласти

Укрінформ
Прем’єр-міністр Великої Британії Тереза Мей вперше допустила можливість відтермінування дати виходу з країни ЄС на "дуже обмежений строк", якщо вони не досягнуть розуміння щодо угоди про умови Brexit.

Про це вона заявила під час виступу у парламенті, повідомляє ВВС.

"Щоб було зрозуміло: я не хочу продовження Статті 50... Ми повинні зосередитися на тому, щоб домовитися про угоду і вийти 29 березня. Продовження терміну до кінця червня означатиме, що Британія візьме участь у виборах до Європейського парламенту. Що ми скажемо цим тим 17 мільйонам ​​людей, які проголосували за вихід з ЄС майже три роки тому?" - заявила Мей.

Британський прем'єр повідомила, що парламент матиме можливість провести остаточне голосування щодо угоди про умови Brexit 12 березня. Якщо депутати знову не підтримають цю угоду, то 13 березня Мей пропонує провести голосування з приводу підтримки парламентом варіанту Brexit без угоди.

Якщо депутати не підтримують Brexit без угоди, прем'єр-міністр дасть можливість Палаті громад проголосувати 14 березня за "коротке, обмежене розширення" дії Cтатті 50.

Читайте також: Туск вважає відтермінування Brexit раціональним рішенням

Мей наголосила, що відтермінування не зніме ймовірність "жорсткого Brexit" з порядку денного.

"Єдина можливість для цього - це скасувати Статтю 50, чого я робити не буду, або домовитися про угоду", - заявила Мей.

Як повідомлялося, Європейське Співтовариство очікує, що глава уряду Великої Британії буде змушена відкласти Brexit на три місяці. Запланованою датою виходу країни з ЄС є 29 березня 2019 року.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-