ОБСЄ закликає політичні партії у Молдові до припинення протистояння

ОБСЄ закликає політичні партії у Молдові до припинення протистояння

Укрінформ
Керівник місії спостерігачів ОБСЄ на парламентських виборах у Молдові Георгій Церетелі закликав лідерів політпартій, які увійшли до майбутнього парламенту, до переговорів та припинення протистояння.

Про це він заявив на прес-конференції у Кишиневі за підсумками парламентських виборів у Молдові, повідомляє власний кореспондент Укрінформу в РМ.

«Я закликаю всіх новообраних депутатів парламенту і представників влади сісти за стіл переговорів, не думаючи про протистояння, а лише про пошук спільної мови для вирішення проблем країни, оскільки вашій країні необхідно розвиватися, потрібен мир, у тому числі політичний, а для цього необхідні згода і воля всіх політичних сил», - заявив Церетелі.

З такою ж заявою після оголошення попередніх підсумків голосування виступив лідер правлячої Демократичної партії Влад Плахотнюк, який підкреслив готовність до переговорів з усіма партіями, незалежно від їхньої геополітичної орієнтації.

Президент Молдови Ігор Додон, у свою чергу, заявив, що "очікує у себе всіх лідерів політичних партій для діалогу з питання створення парламентської коаліції".

Читайте також: ПАРЄ позитивно оцінила парламентські вибори у Молдові

Як повідомляв Укрінформ, у неділю в Молдові пройшли вибори до парламенту за новою, змішаною системою. За попередніми даними Центрвиборчкому, до майбутнього парламенту увійдуть Партія соціалістів Республіки Молдова (34 мандати), правляча Демократична партія Молдови (30 мандатів), опозиційний блок «Acum» (Зараз), до якого входять партії «Платформа «Гідність і Правда» та «Дія і солідарність» (27 мандатів) і партія «Шора» (7), а також три незалежні кандидати. Для формування парламентської більшості, призначення прем'єр-міністра і затвердження нового складу уряду до коаліції мають увійти не менше 51 депутата (з 101).

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-