Берлін впевнений, що на Мадуро треба посилювати тиск

Берлін впевнений, що на Мадуро треба посилювати тиск

Укрінформ
Німеччина засуджує насильство в будь-якій формі, в тому числі методи, якими венесуельська влада відмовилися пропустити в країну гуманітарну допомогу.

Про це заявили представники уряду ФРН в понеділок на брифінгу в Берліні, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Ми різко засуджуємо те, що сталося на кордоні. Венесуельські силові органи несуть відповідальність, вони мають поважати права людини і не повинні перешкоджати доставці гуманітарних вантажів», - заявила представник відомства канцлера Ульріке Деммер.

Вона підкреслила, що всі подальші кроки, в тому числі щодо введення можливих персональних санкцій, Берлін координуватиме з партнерами по ЄС. У Берліні також впевнені, що тиск на президента Ніколаса Мадуро має бути посилений з тим, щоб якомога швидше були проведені чесні, демократичні вибори.

Офіційний представник МЗС ФРН Марія Адебар уточнила, що серед гуманітарних вантажів, які стояли в конвої на венесуельської кордоні, не було вантажів з Німеччини. Німецьке Міністерство закордонних справ раніше обіцяло Венесуелі допомоги на 5 млн євро і має намір надати її якомога швидше, однак поки не бачить такої можливості, оскільки президент Мадуро досі в принципі відмовляється визнавати потребу країни в такій допомозі.

«Ми з великою стурбованістю спостерігаємо, як Мадуро роками не дає надати допомогу», - сказала дипломат.

Читайте також: Венесуелу залишили четверо колумбійських дипломатів

За словами Адебар, німецька сторона переконана, що гуманітарна допомога має бути «нейтральною», не призначеною для жодної політичної сторони, а виключно для людей, які її дійсно потребують.

Як повідомлялося, президент Венесуели Ніколас Мадуро, якого не визнають США і більшість західних країн, відмовився від міжнародної гуманітарної допомоги. Для її блокування він відправив військових на кордон.

У суботу війська Венесуели не допустили на територію країни гуманітарний вантаж з Колумбії, застосувавши гумові кулі і сльозогінний газ проти протестувальників.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-