Венесуелу залишили четверо колумбійських дипломатів

Венесуелу залишили четверо колумбійських дипломатів

Укрінформ
Четверо консулів Колумбії припинили роботу у Венесуелі та повернулися у свою країну.

Про це інформує El-Nacional.

“Чотири колумбійські консули у Венесуелі прибули в країну походження у неділю після того, як уряд президента Івана Дукека наказав дипломатам повертатися додому на тлі рішення Ніколаса Мадуро розірвати "всі відносини" з Колумбією”, - йдеться у повідомленні.

Дипломати очолювали консульства Колумбії у містах Сан-Антоніо, Сан-Крістобаль, Пуерто-Аякучо та Сан-Карлос-дель-Сулія.

Міністр закордонних справ Колумбії Карлос Холмс Трухільо наказав повернути чиновників до Колумбії у суботу, незважаючи на те, що Хуан Гуайдо, якого Колумбія визнає тимчасовим президентом Венесуели, рекомендував йому залишити дипломатів в країні.

Читайте також: На кордоні Венесуели та Колумбії знову зіткнення: є загиблі та поранені

Консули з місій, що розташовуються у містах Сан-Крістобаль та Сан-Антоніо, вийшли з Венесуели через міст імені Сімона Болівара, головний міжнародний перехід між двома країнами. Зазначається, що дипломати повертались до Колумбії пішки через найближчі пропускні пункти. Нагадаємо, на кордоні Колумбії та Венесуели у суботу, 23 лютого, згоріли три вантажівки, що перевозили гуманітарну допомогу на венесуельську територію. Ніколас Мадуро на тлі загострення ситуації на кордоні оголосив про розрив усіх відносин з Колумбією та закрив сухопутний кордон з Бразилією, щоб унеможливити доставку гуманітарної допомоги.

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-