Тереза Мей обіцяє 200 мільйонів фунтів на допомогу жертвам війни у Ємені

Тереза Мей обіцяє 200 мільйонів фунтів на допомогу жертвам війни у Ємені

Укрінформ
Голова уряду Британії Тереза Мей пообіцяла виділити 200 мільйонів фунтів на допомогу жертвам війни у Ємені, що спричинила голод серед населення.

Прем'єр-міністр оголосила про пакет допомоги на саміті ЄС та Ліги арабських держав у Шарм-ель-Шейху, Єгипет, повідомляє The Guardian.

“Тереза Мей пообіцяла допомогти жертвам війни у Ємені, надавши 200 мільйонів фунтів стерлінгів, вона закликала припинити кризу та страждання, викликані громадянською війною”, - йдеться у повідомленні.

Прем'єр оголосила пакет допомоги на саміті ЄС з лідерами Ліги арабських держав у Шарм-ель-Шейху.

"Велика Британія надала повну підтримку мирному процесу під проводом Організації Об'єднаних Націй, і я хочу продовжити зміцнювати міжнародну підтримку для невтомної та життєво важливої роботи спеціального представника ООН", - додала вона.

Як повідомлялося, майже 10 мільйонів людей у Ємені перебувають на межі голоду.

Читайте також: Повстанці передали єменському уряду контроль над Ходейдою

Як повідомлялося, повстанці-хусити у присутності представників ООН передали єменській береговій охороні контроль над портовим містом Ходейда. Під час мирних переговорів під контролем ООН, що відбулися у першій половині грудня в Швеції, між сторонами конфлікту було досягнуто домовленості про припинення вогню у Ходейді та виведення з міста військ повстанців.

Фото: Getty Images

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-