Іран заявляє про успішний запуск крилатої ракети з підводного човна

Іран заявляє про успішний запуск крилатої ракети з підводного човна

Фото
Укрінформ
Іран у неділю, 24 лютого, здійснив перший запуск крилатої ракети з підводного човна у ході військово-морських навчань поблизу Ормузької протоки.

Про це повідомляє агентство Reuters із посиланням на іранські державні ЗМІ.

"На третій день ... випробувань, підводний човен іранського флоту класу "Гадір" успішно запустив крилату ракету", - повідомляє інформаційне агентство IRNA.

Як зазначається, у триденних навчаннях брали участь понад 100 суден.

На початку лютого Іран представив нову крилату ракету з дальністю польоту 1300 км під час святкування річниці Ісламської революції 1979 року.

За словами глави міноборони Ірану Аміра Хатамі, нова ракета "земля-повітря" буде названа Hoveizeh і належить до сімейства представлених у 2015 році крилатих ракет Soumar.

Як повідомлялося, раніше Тегеран погрожував блокувати стратегічно важливу Ормузьку протоку у відповідь на будь-які ворожі дії США, включаючи спроби зупинити іранський експорт нафти за допомогою санкцій.

Читайте також: Штати закликають союзників у ЄС розірвати ядерну угоду з Іраном

У жовтні 2018 року Вашингтон оголосив про розірвання Договору про дружбу з Іраном, який діє між країнами понад 60 років, звинувативши Тегеран у зловживанні положеннями цього документа.

Ухвалена у 2015 році резолюція Ради безпеки ООН під номером 2231 закликає Тегеран протягом вісьмох років утриматися від розробки ракет, здатних переносити ядерну зброю.

Водночас Іран стверджує, що ці ракети не можуть переносити ядерні боєголовки.

Фото: en.mehrnews.com

Приєднуйтесь до наших каналів Telegram, Instagram та YouTube.

Розширений пошукПриховати розширений пошук
За період:
-